Červená čočková s kari (polévka)

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 KL kari
1/4 KL mletého římského kmínu
1/2 hrnku červené čočky
sůl
pepř
bobkový list
750 ml zeleninového vývaru nebo vody
3 PL rajčatového protlaku nebo malá plechovka loupaných rajčat
3 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme na kostičky nebo kolečka nakrájenou mrkev, nasekaný česnek, čočku, kari a mletý římský kmín. Vše dohromady restujeme 2-3 minutky.

  2. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčata - já domácí protlak, bobkový list, přivedeme k varu a na mírném plameni povaříme cca 25 min. Poté podle chuti přisolíme, připepříme (u nás nebylo potřeba) a můžeme rozmixovat, ale ne úplně dohladka na krém nebo jen část. Překvapila mě pikantní chuť s nádechem Indie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!