Červená čočka s kuřecím masem a mrkví

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 stehenní řízky
3/4 hrnku červené čočky
2-3 mrkve
160 ml kokosového mléka
cca 2 hrnky zeleninového vývaru
1 větší cibule
3-4 stroužky česneku
lžička mleté papriky
špetka muškátového oříšku
chilli pasta podle chuti
mletý pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky, maso na kostky a mrkev nastrouháme nahrubo. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem a přidáme maso. Restujeme, až zbělá. Přisypeme mrkev a společně chvíli opékáme. Přidáme čočku, papriku, sůl a větší část vývaru, zbytek budeme dolévat podle potřeby.

  2. Pánev přikryjeme a s občasným mícháním dusíme asi 15-20 minut do změknutí čočky. Přidáme kokosové mléko, chilli, pepř a oříšek. Společně už povaříme jen krátce. Směs by neměla být ani hustá, ani řídká. Podáváme s chlebem, případně s bramborem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!