Čertovský guláš doktora Solferna

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězí kližky
1 pikantní klobása
3 cibule
2 dcl červeného vína
3 rajčata
2 červené papriky
2 zelené papriky
mletá paprika
sádlo
Worcesterová omáčka
sůl
pepř
bujón nebo vývar
1-2 feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk.

  2. Zapráším mletou paprikou.

  3. Přidám worčestr a rajčata (pokud použiji rajčata z konzervy, je nutné guláš osladit jednou či dvěma lžičkami cukru).

  4. Následují nakrájené papriky a feferonky (jedna feferonka ochutí guláš velmi decentně a neohrozí nikoho, dvě dodají jídlu lehce ostrou chuť, tři papričky doporučuji pouze dřevorubcům a horníkům a více papriček pak všem hubám plechovým).

  5. Poté vložím na kolečka nakrájenou klobásu (zde doporučuji klobásu dobře prouzenou, neboť guláši dodá kouřovou vůni pekla).

  6. Podliji červeným vínem a dusím, dokud maso nezměkne (asi 90 minut).

  7. Guláš samozřejmě hlídám a podlévám vývarem. Podávám s knedlíkem, těstovinami či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!