Černoušek

Recepty, Moučníky

Suroviny

50 dkg hladké mouky
1/2 litru mléka
40 dkg cukru (jakýkoliv)
12 dkg Hery (rozpustíme)
4 žloutky
2 prášky do pečiva
asi 2 lžíce kakaa (může se dát i více)
sníh ze 4 bílků

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny sypké přísady tj. mouku, cukr, prášky do pečiva a kakao.

  2. Pak postupně přimícháváme mléko, rozpuštěnou Heru, žlouky a nakonec lehce zamícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků.

  3. Troubu předehřejeme na 220°C a pečeme asi 10 minut, až se Černoušek začne zvedat, pak teplotu snížíme asi na 180°C a pečeme ještě asi 20-30 minut. Zda je hotový poznáme zapíchnutím špejle v průběhu pečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!