Černobílý dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Čokoládový dort:
5 vajec
300 g pískového cukru
10 lžic horké vody
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Ořechový dort:
2,5 dcl polohrubé mouky
1 dcl cukru
1 dcl mléka
1 malá vaničková majolka
1/2 prášku do pečiva
1 hrst mletých ořechů
l vanilkový cukr
Další suroviny:
Hera
strouhanka
meruňková marmeláda nebo višňová marmeláda
krém dle vlastní chuti
2 čokolády na vaření
1 čokoládová poleva v sáčku
1 kostka hotového bílého marcipánu
oloupané mandle
6 dkg tuku omega

Postup přípravy receptu

  1. ČOKO-dort: Žloutky si ušleháme s cukrem, přilijeme 5 lžic vody a vyšleháme. Dodáme zbytek vody a vyšleháme do pěny.

  2. Potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao a nakonec sníh z bílků.

  3. Těsto dáme do dobře vymazané (Herou) a vysypané (strouhankou) dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min. Pak teplotu ztlumíme na 180°C a dopečeme.

  4. Po zchladnutí dort rozkrojíme a plníme meruňkovou nebo višňovou marmeládou.

  5. Ořechový dort: všechny ingredience dáme do jedné mísy a vyšleháme spolu v hladkou hmotu. Tu pak nalijeme do menšího kastrůlku, který pečlivě vymažeme herou a vysypeme strouhankou. Po upečení a vyklopení dort necháme zchladnout.

  6. Korpus rozkrojíme a naplníme krémem ořechovým nebo čokoládovým (podle své chuti).

  7. Další postup: oba korpusy potřeme vydatně rozpuštěnou čokoládou na vaření smíchanou se ztuženým pokrmovým tukem Omega a posadíme na sebe. Z bílého marcipánu podle své šikovnosti vytvarujeme co umíme, ostatní hmotu rozválíme přes mikrotenový sáček a potáhneme jí vrchní plochu dortu.

  8. Ze zbytku vypichujeme různé tvary. Na ně pak zdobící čokoládovou polevou napíšeme věk, ozdobíme bílými mandlemi, atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!