Černá rýže s restovanými batáty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek černé rýže
1 větší batát
2 hrsti sterilovaného hrášku nebo mraženého hrášku
olej
sůl
pepř
1 stroužek česneku
špetka rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Černou rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu. Moje se vařila v 1¾ násobku vody asi 35 minut.

  2. Mezitím si oloupeme batát a nakrájíme ho na kousky.

  3. Batát poté osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a opékáme dozlatova. Menším kouskům stačí asi deset minut.

  4. Přidáme malou špetku rozmarýnu kvůli vůni.

  5. Na závěr přimícháme hrášek a uvařenou černou rýži a lehce promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!