Černá polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

800 g hovězího masa na polévku
200 g uzeného boku
400 g kuřecího skeletu
200 g růžičkové kapusty
300 g mrkve
100 g kořenové petržele
250 g celeru
100 g cibule
100 g másla
100 g slaniny
150 g cukru
sůl
muškátový květ
Osmažená houska nakrájená na kostičky

Postup přípravy receptu

  1. Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca 45 minut. Měkkou zeleninu propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek a vložíme do polévky. Krátce provaříme a na závěr dosolíme a okořeníme muškátovým květem. Polévka se podává s osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!