Celozrnné pomerančové hvězdičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- TĚSTO:
- 130 g celozrnné mouky (podle potřeby i více)
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 bílky
- 2 vanilkové cukry
- 1/2 lžíce medu
- lžíce (100%) pomerančového džusu
- 3 lžíce sušené pomerančové kúry
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička jedlé sody
- POLEVA:
- 1 bílek
- prosátý cukr moučka
- sušená pomerančová kúra
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička skořice
- DOZDOBENÍ:
- kandovaná pomerančová kúra
Postup Celozrnné pomerančové hvězdičky
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: Bílky vyšlehat s cukrem doběla, postupně přidávat ostatní suroviny a nakonec těsto ručně propracovat - podle potřeby přidávat mouku.
Na hodně pomoučněném válu těsto rozválet, vykrajovat z něj malé hvězdičky a pozvolna péct na 170°C.
POLEVA: Bílky třít s prosátým cukrem - část ho nahradit sušenou pomerančovou kúrou, přidat citronovou šťávu, skořici a vypracovat hustější polevu jako na perníčky.Naplnit jí cukrářský rukáv a dát na chvíli do ledničky.
DOZDOBENÍ: Doprostřed vychladlých hvězdiček udělat zdobítkem větší tečku a dozdobit kouskem kandované pomerančové kúry.