Celerový krém s jablkem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 celeru
1 cibule
1 menší jablko
2 plátky světlého toastového chleba (+ pár dalších na krutony)
1 lučina ve staniolu
100 ml smetany na vaření
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, ne do hněda, jen do sklovita. Pak přidáme na kostičky nakrájený toastový chléb, orestujeme a nakonec přidáme celer. Zalijeme vodou nebo vývarem (cca 1 litr), osolíme, opepříme a vaříme skoro doměkka. Ke konci varu přihodíme pokrájené menší jablko.

  2. Vmícháme lučinu, necháme ji zcela rozpustit a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zjemníme smetanou, dochutíme a podáváme s krutony opečenými na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!