Celerové hranolky na smetaně

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

ngredience:
1/2 středního celeru
1 kelínek zakysané smetany
10 dkg žampionů
menší cibule
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu(nemusí být)
1 lžíce krystalového cukru
lžička šťávy z citronu
pepř
majoránka
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený olej vhodíme jemně nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.

  2. Celer nakrájený na hranolky vhodíme k cibulce a osmahneme ho dozlatova.

  3. Přidáme na plátky pokrájené žampiony, pepř, majoránku, cukr, kečup (nemusí být) sůl a smetana do které jsme zamíchali mouku.Toto povaříme do mírného zhoustnutí a také aby se ztratila chuť mouky. Stojí za zkoušku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!