Celerové hranolky na smetaně
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- ngredience:
- 1/2 středního celeru
- 1 kelínek zakysané smetany
- 10 dkg žampionů
- menší cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce kečupu(nemusí být)
- 1 lžíce krystalového cukru
- lžička šťávy z citronu
- pepř
- majoránka
- sůl
- olej
Postup Celerové hranolky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálený olej vhodíme jemně nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
Celer nakrájený na hranolky vhodíme k cibulce a osmahneme ho dozlatova.
Přidáme na plátky pokrájené žampiony, pepř, majoránku, cukr, kečup (nemusí být) sůl a smetana do které jsme zamíchali mouku.Toto povaříme do mírného zhoustnutí a také aby se ztratila chuť mouky. Stojí za zkoušku.