Celerové dortíčky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2-3 malé celery
2 uzená kuřecí stehna
1 menší šalotka
okapaný ananas z ananasového kompotu
vlašské ořechy
majonéza
sůl
pepř
trochu octa nebo citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Celer uvaříme v okyselené vodě doměkka a necháme vychladnout. Zchladlý nakrájíme na tenké plátky a formičkou vykrojíme tvary.

  2. Stehýnka podusíme doměkka, necháme zchladnout a obereme z nich maso. Pokrájené maso smícháme s jemně nakrájenou šalotkou, posekanými ořechy, nadrobno nakrájenými zbylými okrojky z celeru, kousky ananasu nebo grapefruitu, osolíme a opepříme a spojíme majonézou.

  3. Naplníme mezi plátky celeru, navrchu ozdobíme majonézou, kouskem ořechu a ovoce. Podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!