Celer zapékaný se sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 ks brambor
1/2 bulvy celeru
10 dkg sýru
3 ks vajíček
máslo
mléko
sůl
pepř
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: Brambory uvaříme a očištěný a okrájený celer rovněž (vařit pozvolna vcelku).

  2. Zapékací misku vytřeme máslem a na dno rozprostřeme na kolečka nakrájené brambory, které osolíme a jemně poprášíme pepřem. Uvařený celer nakrájený na kostičky, rovněž rozprostřeme na brambory. Tyto dvě vrstvy posypeme pažitkou (dávám jí přednost) nebo pokrájenou petrželkou. Pak na toto umístíme strouhaný sýr. Tuhle proceduru opakujeme s tím, že poslední vrstva jsou brambory.

  3. Potom zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 min. Pak zalijeme rozmíchanými vajíčky v mléce, asi polovinou a po uplynutí 10 min. zbytkem. Dopékáme, pokud nezačne vršek zlátnout. Toto je vlastní recept, proto prosím o posouzení. Děkuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!