Candát pečený na másle

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety candáta obecného (400 g)
100 g másla
hladká mouka
čerstvě mletý pepř čtyř barev
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety candáta i s dobře očištěnou kůží od drobných šupin naporcujeme na nám vyhovující porce. Každou porci ze strany, kde je kůže, lehce nařízneme tak, aby došlo k pouze k proříznutí kůže (ryba se nebude při opékání kroutit). Ze strany, kde není kůže, porce nebojácně osolíme a opepříme a jen lehce pokapeme olivovým olejem.

  2. Do rozehřáté, nejlépe steakové pánve, dáme trochu olivového oleje a kus másla.

  3. Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vkládáme do rozpuštěného másla. Opékáme kůží dolů do křupava. Dle tloušťky filetu buďto po opečení kůže ještě obrátíme – pokud je filet tenký, není to potřeba. Kůže nám rybu dobře podrží“ vcelku a je velmi lahodně křupavá.

  4. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, obohacená vmíchanou hrstí jemně nasekané plocholisté petrželové natě, s pár lístky čerstvého libečku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!