Bylinkový dip s hranolkami a zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

mražené hranolky
1 čerstvá paprika
1 karotka
1 kedlubna
zahradní bylinky
tvaroh
Créme fraiche
1 citron
několik listů salátu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky.

  2. Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu natištěného na obalu.

  3. Mezitím oloupu kedlubnu a nakrájím ji na proužky. To samé udělám i s karotkou a s paprikou. Tu sice neoloupu, ale vyndám z ní pálivá semínka. Bylinky nasekám nožem nadrobno. Ale dají se použít i sušené bylinky, které už jsou rozdrcené.

  4. Dip je hustá omáčka, do které se jídlo namáčí. Já ho dělám z tvarohu, který smíchám s Créme fraiche, přidám tam štávu z citronu a nasekané bylinky. Všechno důkladně promíchám.

  5. Na talíř položím salátový list a na něj rozložím proužky zeleniny a hranolky. Mističku s dipem postavím vedle talíře. Je to výborné a ještě k tomu i zdravé! Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!