Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

180 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
3 středně velké brambory (oloupané, nahrubo nastrouhané, syrové)
3 lžíce mléka (nebo bílého vína)
1 lžíce olivového oleje
100 g tvrdého sýra (např. Eidam, Čedar, Ementál)
1 vejce
1 lžíce kremžské hořčice
1/2 lžičky soli
hrubě mletý pepř
tymián
rozmarýn (bylinky - jak kdo má rád, nejlépe čerstvé, ale mohou být i sušené)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto. Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich dáme stranou a zbytek zapracujeme do těsta.

  2. Na pomoučněném vále vytvarujeme bochníček, navrch dáme zbylé kostičky sýra a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 45 minut. Můžeme obměňovat podle chuti, já jsem ještě přidala sušená rajčata a špetku chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!