Býčí žlázy se špenátovými nočky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

býčí žlázy
sůl
pepř
hladká mouka
tuk na smažení
Na nočky:
asi 150-180 ml hotového špenátu
2 vejce
2 větší stroužky rozetřeného česneku
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vše na nočky smícháme dohromady, mouky dáme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko. To pak přes haluškovač protláčíme do vřící osolené vody.

  2. Když vyplavou, jsou hotové a můžeme je scedit.

  3. Žlázy nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. A než nám zavaří voda a uvaří se noky, tyto řízečky osmažíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!