Butter chicken

Recepty, Omáčky

Suroviny

Na naložení:
kuřecí prsa (tofu)
1 stroužek česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžíce řepkového oleje
3 lžíce hustého bílého tučného jogurtu
1 lžička koření garam masala
sůl
pepř
Na omáčku:
1 velká cibule
1-2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
400 g rajčatové passaty
cca 150 ml vývaru
100 ml smetany - 31%
koření – 2 lžíce garam masala, 1 lžíce kurkumy, 3 ks hřebíčku, (kardamon), chilli, skořice, koriandr
citrónová šťáva
1 lžíce třtinového cukru
oříšek másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý jogurt. Nechala jsem asi 2 hodiny marinovat. Kuře je úžasně vláčné a ochucené. Po odležení jsem maso orestovala a dala stranou.

  2. Na stejné pánvi jsem na troše másla orestovala najemno nakrájenou cibuli. K ní jsem asi po 2 minutách přidala nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor a všechno koření. Restovala jsem asi minutku a přidala rajčatovou passatu a smetanu (případně trochu vody/vývaru, pokud bude moc hustá).

  3. Na závěr je potřeba dochutit citrónovou šťávou, třtinovým cukrem, špetkou skořice, koriandrem. Ke konci jsem také do omáčky přihodila orestované kuře. Po stáhnutí z plamene jsem ještě doladila plátkem vychlazeného másla a zamíchala do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!