Buřty na černém pivě

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 buřtů
4 menší cibule
3 šalotky
1 paprika
6 cherry rajčat
1 sklenice černého piva
6 lžiček plnotučné hořčice
200 ml rajčatového protlaku
200 ml kečupu
tymián
bazalka
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou šalotku nakrájíme na tenká půlkolečka. Buřty podélně nařízneme, oba vnitřky natřeme plnotučnou hořčicí, vložíme cibuli a přitiskneme půlky k sobě.

  2. V pekáčku smícháme černé pivo, rajčatový protlak, kečup, nakrájenou papriku a najemno tymián i bazalku.

  3. Upravené buřty vkládáme do již připravené směsi v pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli a cherry rajčata a dle chuti osolíme a opepříme.

  4. Misku dáme zapéct do vyhřáté trouby na 150 C asi na 45 minut. Podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečeným toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!