Buřtguláš bez smetany

Recepty, Omáčky

Suroviny

5 buřtů
6 větších brambor
3 cibule
1,5 l vody
sladká paprika
sůl
pepř
chilli
olej
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Buřty a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). Mícháme asi 10 minut, poté zaprášíme sladkou paprikou a mícháme ještě 2 minuty. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přidáme nakrájené brambory, které necháme 15 minut vařit. Po uvaření buřtguláš dochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a chilli (podle chuti).

  3. Nakonec zahustíme tmavou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!