Burgery z hovězího mletého masa

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězího mletého masa
olivový olej
sůl a čerstvě mletý černý pepř
4 burgerové bulky
4 plátky čedaru
4 lžičky majonézy
kadeřavý salát, omytý a natrhaný na větší kusy
1 velká červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
2 velké nakládané okurky, nakrájené na tenká kolečka
4 lžičky dobrého kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.

  2. Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme elektrický kompaktní optigril, zvolíme ikonu programu hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je optigril rozehřátý na optimální teplotu, upozorní nás pípnutím. Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu. První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje. Pak optigril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném optigrilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.

  3. Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurky a přiklopíme vrchní části housky, potřenou z opečené strany kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!