Bulharský koláč

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 listové těsto na koláč
250 g tvaroh měkký
cibulka
sůl
pepř mletý
sladká mletá paprika
papriková slanina
klobása
uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh osolíme, opepříme, přidáme papriku, na drobno krájenou bílou část cibulky a dobře zamícháme, ochutnáme a dochutíme dle vlastní chuti!

  2. Kulaté těsto vložíme do koláčové formy, namažeme ochuceným tvarohem, poklademe plátky paprikové slaniny, posypeme nakrájenou zelenou částí cibulky, přidáme plátky klobásy a plátky sýra.

  3. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova. 160°C cca 25-30 minut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!