Bůčkový nářez
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg bůčku bez kosti (dlouhý pruh)
- 12 stroužků česneku
- 5 kuliček pepře
- 5 ks bobkového listu
- sůl
Postup Bůčkový nářez
Postup přípravy receptu
-
Vše dáme do vody a uvaříme. Po uvaření ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké.
Ještě horký obalíme v této směsi: 12 stroužků česneku (prolisovaných), 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžičky worcesteru, 2 lžičky oleje, trochu pálivé papriky.
Po obalíme zabalíme jednotlivé pruhy do alobalu, necháme zchladit a uložíme do lednice na 7 dní. Krájíme na plátky a podáváme k pivu s chlebem, okurkou a hořčicí.