Bůčkový nářez

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku bez kosti (dlouhý pruh)
12 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 ks bobkového listu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do vody a uvaříme. Po uvaření ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké.

  2. Ještě horký obalíme v této směsi: 12 stroužků česneku (prolisovaných), 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžičky worcesteru, 2 lžičky oleje, trochu pálivé papriky.

  3. Po obalíme zabalíme jednotlivé pruhy do alobalu, necháme zchladit a uložíme do lednice na 7 dní. Krájíme na plátky a podáváme k pivu s chlebem, okurkou a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!