Bůčkový guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g bůčku
3 velké cibule
4 stroužky česneku
2 střední brambory
3-4 kozí rohy
lžíce hořčice
lžíce ajvaru
2-3 lžíce sladké nebo uzené papriky
lžíce sádla
sůl
kmín
pepř
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a kozí rohy na kousky. Brambory nastrouháme na jemno.

  2. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a před koncem přidáme rozvonět česnek. Přihodíme maso a zprudka opečeme.

  3. Zasypeme paprikou a po krátkém opečení přidáme brambory, rohy, ajvar, hořčici, sůl a koření. Vše zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

  4. Maso hlídáme, občas promícháme a podle potřeby podléváme. Guláš se už nemusí zahušťovat. Brambory a cibule se rozvaří a guláš zahustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!