Bůčková roláda s jelítkovým prejtem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg kg bůčku bez kosti
sůl
pepř
cibule
kmín
1-2 jelita podle velikosti bůčku
provázek na zamotání rolády

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si rozkrojíme a pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikl větší plát. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něj jelitový prejt po celé ploše.

  2. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a posypeme prejt. Roládu zabalíme a pevně převážeme. Povrch rolády posypeme kmínem a pečeme zhruba 50 minut až je maso měkké a roláda má zlatavou barvu.

  3. Můžeme jíst zastudena, nebo se zelím a knedlíkem, popřípadě s bramborami, fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!