Buchty svatební

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
1/2 dcl oleje nebo 150 g másla
150 g krystalového cukru
2 žloutky
20 g kvasnic
špetka soli
10 lžic rumu
250 ml mléka
citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka přidáme cukr a promícháme. Nadrobíme kvasnice a necháme nabobtnat. Poté přidáme žloutky, máslo nebo olej, špetku soli, rum, kůru z citronu a mícháme tak dlouho než je těsto vláčné a nechytá se na stěny mísy. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout přibližně hodinu.

  2. Z vykynutého těsta trháme nejlépe čajovou lžičkou kousky o velikosti dvoukoruny. Plníme tvarohovou, povidlovou, ořechovou nebo makovou náplní, zamotáme a vložíme na plech vymazaný sádlem.

  3. Pečeme při teplotě asi 200°C 25 minut, záleží na typu trouby. Vychladlé posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!