Buchtičky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Kynuté těsto na buchtičky:
500 g hladké mouky
1 droždí sušené pekařské Vitana
špetka soli
50 g cukru krupice
50 g oleje
2 žloutky
250 ml mléka
Krém na dukátové buchtičky:
1 balení Krém na dukátové buchtičky Vitana
500 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejte mléko. Do vlažného mléka zamíchejte sušené droždí, část cukru a lžíci mouky. Kvásek přikryjte a nechte vzejít na teplém místě.

  2. Ve větší míse smíchejte prosátou mouku, sůl a zbytek cukru. Přimíchejte kvásek, žloutky a nakonec olej. Těsto míchejte, dokud nebude hladké a dobře propracované. Těsto nechte vzejít přikryté na teplém místě. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho propracujte a postup kynutí na teplém místě zopakujte.

  3. Pekáč 40 x 30 cm vymažte rozpuštěným máslem.

  4. Z nakynutého těsta vytvořte váleček, který rozdělte na malé dílky. Z každého dílku vytvořte kuličku. Kuličky skládejte do pekáče a promažte je máslem. Nechte ještě chvíli kynout a dejte péci na 180 °C cca 25 minut.

  5. Částečně vychladlé podávejte s vanilkovým krémem na dukátové buchtičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!