Buchta v hrnečku pro jednoho do klasické trouby bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 lžíce bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 lžíce cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka xanthanu
1 lžíce oleje
voda podle potřeby aby vzniklo řidší těsto
na ochucení:
vanilkový cukr
instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. V mističce promícháme všechny sypké suroviny.

  2. Poté přidáme olej a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto bez hrudek. Na ochucení můžeme přidat citronovou kůru, vanilku, skořici, kakao, kousky čokolády, rozinky, práškovou kávu.

  3. Těsto přelijeme do plecháčku, který jsme vystlali pečicím papírem.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C, propečení zkoušíme špejlí. Doba pečení závisí na výšce těsta, já jsem pekla asi 35 minut.

  5. Upečený moučník necháme jen krátce zchladnout v plecháčku a poté jej vyklopíme, aby se odspodu nezapařil. Vhodné je péct současně s něčím dalším, když už se rozpaluje trouba. Např. s lepkovým koláčem pro zbytek rodiny, pečenými brambory či čímkoli dalším, co nechá v troubě kousek místa na malý plecháček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!