Buchta se zakysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
hrnek cukru
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku oleje
hrnek mléka
250 g zakysané smetany
instantni čokoladový pudink
skořicový cukr na posypáni

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem a přidáme zbylé suroviny. Vymažeme a vysypeme plech, hotové těsto na něj vylijeme, dále připravíme pudink podle návodu, který do připraveného těsta na plechu nalijeme tzv. cik-cak.

  2. Dáme péct na 150°C asi 0,5 hodiny dozlatova. Poté vyndáme a potřeme vychladlou buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Nakonec dáme moučník vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!