Buchta s mákem a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

NÁPLŇ:
250 g máku nameleme
300 ml mléka
100 g krupicového cukru
30 dkg másla
100 g piškotů
TĚSTO:
150 g měkkého tvarohu
5 lžic mléka
1 vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
80 g moučkového cukru
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
50 ml oleje
DROBENKA:
150 g hrubé mouky
150 g másla (hery)
100 g krupicového cukru
strouhané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Mák umeleme a svaříme s mlékem a krupicovým cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme. Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty.

  2. Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem, vanilkovým cukrem, solí a moučkovým cukrem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec olej.

  3. Pekáč s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto.

  4. Mák nabíráme lžící a děláme kupičky stejnoměrně po celé ploše.

  5. Z mouky, cukru a másla připravíme drobenku, kterou posypeme těsto s mákem. vNakonec (nemusí být) posypeme strouhanými mandlemi.

  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 160 stupňů.

  7. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem přes sítko. Můžeme toto těsto kombinovat i s různými druhy ovoce!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!