Buchta s mákem a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- NÁPLŇ:
- 250 g máku nameleme
- 300 ml mléka
- 100 g krupicového cukru
- 30 dkg másla
- 100 g piškotů
- TĚSTO:
- 150 g měkkého tvarohu
- 5 lžic mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 80 g moučkového cukru
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 50 ml oleje
- DROBENKA:
- 150 g hrubé mouky
- 150 g másla (hery)
- 100 g krupicového cukru
- strouhané mandle
Postup Buchta s mákem a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Mák umeleme a svaříme s mlékem a krupicovým cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme. Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty.
Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem, vanilkovým cukrem, solí a moučkovým cukrem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec olej.
Pekáč s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto.
Mák nabíráme lžící a děláme kupičky stejnoměrně po celé ploše.
Z mouky, cukru a másla připravíme drobenku, kterou posypeme těsto s mákem. vNakonec (nemusí být) posypeme strouhanými mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 160 stupňů.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem přes sítko. Můžeme toto těsto kombinovat i s různými druhy ovoce!