Buchta rozbouřené moře

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g cukru moučka
5 vajec
100 ml vlažné vody
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
1 vanilkový pudinkový prášek
500 ml mléka
2 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
čokoláda (strouhaná nebo granko)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, potom přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše důkladně našleháme. 2/3 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, do 1/3 těsta přidáme kakao a cikcak vlijeme na plech.

  2. Uvaříme puding bez cukru. Ten vlijeme taktéž cik cak na těsto a dáme péci. Zatímco se buchta peče, připravíme krém. Do 2 zakysaných smetan dáme 4 lžíce cukru moučky, promícháme a touto směsí potřeme ještě horkou, ale již upečenou buchtu. Hotovou buchtu můžeme posypat Grankem nebo nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!