Bůček na asijský způsob

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500-600 g bůčku
3-4 stroužky utřeného česneku
4 lžíce kvalitní sojové omáčky
rovná lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky skořice
špetka kajenského pepře
rovná lžíce hnědého cukru
2 lžíce octu
sůl
sezamové semínko na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Hodně ztuhlé maso nakrájíme na asi 1 cm plátky. Ze zbývajících surovin smícháme marinádu. Začneme sojovkou a přidáváme ode všeho raději méně a postupně přidáváme do požadované chuti.

  2. Maso v marinádě důkladně obalíme a dáme na 24 hodin do lednice. Ukládáme na jednotlivé na plech s pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 170 st. a pečeme přikryté asi 40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme při trochu vyšší teplotě do měkka.

  3. Zbytek marinády zahřejeme a necháme povařit do ztuhnutí. Během pečení potíráme, ale je hodně výrazná, tak opatrně. Hotové upečené plátky posypeme sezamovým semínkem a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!