Bublaninka
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na jedno vejce:
- 20 g cukru krupice
- 20 g polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- vlažná voda
- máslo dle uvážení
- ovoce:
- maliny
- ostružiny
Postup Bublaninka
Postup přípravy receptu
-
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a vanilkový cukr.
Do hotového hustého sněhu lehce vmícháme žloutek, zaprášíme moukou, přisypeme cukr a pak zase žloutek, mouku, cukr.
Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného (nebo s pečícím papírem) pekáče, poklademe ovocem, na vrch sem tam položíme hoblinku másla a dáme péct do vyhřáté trouby, na 175-180°C dorůžova.
Bublaninka je nadýchaná a lehoučká, nepromáčí se a není přeslazená.