Bublaninka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na jedno vejce:
20 g cukru krupice
20 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
vlažná voda
máslo dle uvážení
ovoce:
maliny
ostružiny

Postup přípravy receptu

  1. Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a vanilkový cukr.

  2. Do hotového hustého sněhu lehce vmícháme žloutek, zaprášíme moukou, přisypeme cukr a pak zase žloutek, mouku, cukr.

  3. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného (nebo s pečícím papírem) pekáče, poklademe ovocem, na vrch sem tam položíme hoblinku másla a dáme péct do vyhřáté trouby, na 175-180°C dorůžova.

  4. Bublaninka je nadýchaná a lehoučká, nepromáčí se a není přeslazená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!