Bublanina z lesních plodů

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g polohrubé mouky
150 g cukru
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
pomerančová kůra
šťáva z pomeranče
hrnek oleje
ovoce:
ostružiny
na posypání moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, strouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomeranče, 4 žloutky, vanilkový cukr, prášek do pečiva a olej ušleháme v míse. Zbylé 4 bílky ušleháme v tuhý sníh, který postupně vmícháme do těsta.

  2. Těsto pak vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo formu. Připravené omyté lesní plody (na fotkách maliny, ostružiny a borůvky) smícháme s hrubou moukou (aby plody nepropadli do těsta) a posypeme s nimi těsto.

  3. Pečeme na 180°C cca 25 minut. Hotové můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo před pečením posypat drobenkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!