Bublanina s jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Ingredience:
- 4 vejce
- 170 g špaldové mouky
- 120 g hroznového cukru
- 1,5 dcl vlahého mléka
- 1,5 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- 350 g jahod(více v pozn.) - i jiné ovoce
Postup Bublanina s jahodami
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme žloutky, cukr do pěny. Přidáme mléko a olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné řídké hmoty přidáváme střídavě mouku a sníh a opatrně, ale pečlivě zamícháváme.
Těsto nalijeme na vyšší pekáč (buď vymazaný a vysypaný nebo použijeme pečicí papír nebo fólii) a hustě poklademe ovocem a pečeme pomalu ve vyhřáté troubě do růžova, při 170°C asi 30 minut.
Vyndáme a pocukrujeme.