Bublanina s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Ingredience:
4 vejce
170 g špaldové mouky
120 g hroznového cukru
1,5 dcl vlahého mléka
1,5 dcl oleje
1 prášek do pečiva
350 g jahod(více v pozn.) - i jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme žloutky, cukr do pěny. Přidáme mléko a olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné řídké hmoty přidáváme střídavě mouku a sníh a opatrně, ale pečlivě zamícháváme.

  2. Těsto nalijeme na vyšší pekáč (buď vymazaný a vysypaný nebo použijeme pečicí papír nebo fólii) a hustě poklademe ovocem a pečeme pomalu ve vyhřáté troubě do růžova, při 170°C asi 30 minut.

  3. Vyndáme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!