Bublanina pro začátečníky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

400 g nevypeckovaných třešní
4 vejce
4 lžíce studené vody
špetka soli
160 - 170 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
mocca lžičku nastrouhané citronové kůry (jenom pro bublaninu třešňovou, meruňkovou), pro jahodovou vanilkový cukr, nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Do vysoké mísy si dáme jenom bílky, 4 PL studené vody a sůl. Vyšleháme tuhý sníh, při šlehání si přidáme 1 PL pískového cukru.

  2. Když je sníh vyšlehaný, přidáváme postupně po lžících odvážený cukr. Po zašlehání přidáváme po jednom žloutky a po lžících mouku. Vždy jeden žloutek a po jeho zašlehání přidáme tři - čtyři lžíce mouky. Nakonec zašleháme zbylou mouku.

  3. Do pekáče si namažeme trochu másla, aby nám papír neklouzal. Vložíme papír na pečení. Papír ještě můžeme pomazat mašlovačkou olejem nebo rozpuštěným máslem a vysypat hrubou moukou.

  4. Těsto vylejeme na plech s papírem, pohážeme třešněmi nebo jiným ovocem a dáme péct do vyhřáté trouby na střední příčku na 15 minut na 210°C zvrchu i zespodu.

  5. Potom teplotu zmírníme, zapneme jenom spodní ohřev na 180°C a dopékáme ještě 20 až 25 minut.

  6. Necháme vystydnout, nakrájíme a posněžíme hustě moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!