Bublanina III

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
25 dkg cukru krupice
10 lžic vlažné vody
7 lžic oleje
25 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Hera na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, olejem. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme lehce sníh z bílků a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

  2. Čerstvé ovoce poklademe na těsto s mezerami, aby se dobře propeklo. V zimě můžeme dát i zmrazené ovoce, ale musí být rozmrazené a dobře okapané. Výborné s jahodami, s meruňkami, rybízem, švestkami, višněmi. Pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě, až povrch zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!