Brutzel-Svejk Pasta s krevetami se zeleninovým Relisch

Recepty, Mořské plody

Suroviny

těstoviny (špagety, nudle)
250 g krevet
hlavička česneku (jednostroužkový)
1 středně velká šalotka
80 g másla
mražená zelenina (hrášek, mrkev, brokolice,květák apod.) cca 300 g
pepř hrubé mletý
sůl
rozdrcené červené Bereen (podobné červenému pepři)
200 ml smetany
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme všechnu mraženou zeleninu, dle chuti přidáme pepř, sůl, červené Bereen, máslo (trochu necháme na krevety). Vše necháme udusit ve vlastní šťávě, nakonec přidáme šlehačku. Následovně hrubě smixujeme a zředíme popřípadě mlékem.

  2. Těstoviny uvaříme al dente dle návodu.

  3. Nakrájíme česnek na plátky, cibuli na jemno a dáme se zbytkem másla na pánev smažit. Jakmile je cibulka do zlatova, vložíme krevety a dusíme cca dalsich 6-8 minut. Pak vše navršíme na připravený nahřátý talíř. Dobrou chuť přeje ŠVEJK.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!