Brutzel-Svejk grilované Gaspacho
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 větší zelená okurka
- 2 červené papriky
- 5 zralých rajčat
- 2 šalotky
- 1 celohlávkový česnek
- sůl
- pepř
- olivový olej
- popř. 2 chilli papričky - není podmínkou
Postup Brutzel-Svejk grilované Gaspacho
Postup přípravy receptu
-
Okurku rozkrojíme na půlky a to samé uděláme se šalotkou, česnekem a paprikou (vybrat zrníčka.) Z rajčat je nejlépe vyříznout stonek a jinak ponechat v celku.
Vložíme vše na grill, nebo do trouby (200°C). Grilujeme tak, aby kůžička na zelenině zhnědla (zčernala).
Pak sejmeme, vložíme do kastrolu a přiklopíme víkem (necháme dojít), kůžička se dá lehčeji sejmout.
Po asi 10 minutách víko sejmeme a zeleninu necháme zchladnout. Stáhneme kůžičku z paprik, okurky a rajčat.
V mixéru vše rozmixujeme, dáme trochu oleje, ochutíme hrubým pepřem a solí, popř. chilli.