Brutzel-Svejk grilované Gaspacho

Recepty, Grilování

Suroviny

1 větší zelená okurka
2 červené papriky
5 zralých rajčat
2 šalotky
1 celohlávkový česnek
sůl
pepř
olivový olej
popř. 2 chilli papričky - není podmínkou

Postup přípravy receptu

  1. Okurku rozkrojíme na půlky a to samé uděláme se šalotkou, česnekem a paprikou (vybrat zrníčka.) Z rajčat je nejlépe vyříznout stonek a jinak ponechat v celku.

  2. Vložíme vše na grill, nebo do trouby (200°C). Grilujeme tak, aby kůžička na zelenině zhnědla (zčernala).

  3. Pak sejmeme, vložíme do kastrolu a přiklopíme víkem (necháme dojít), kůžička se dá lehčeji sejmout.

  4. Po asi 10 minutách víko sejmeme a zeleninu necháme zchladnout. Stáhneme kůžičku z paprik, okurky a rajčat.

  5. V mixéru vše rozmixujeme, dáme trochu oleje, ochutíme hrubým pepřem a solí, popř. chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!