Brusinkovo-ovocný tunel

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
5 polévkových lžic moučkového cukru
5 polévkových lžic polohrubé mouky
1 vrchovatá lžíce škrobu (Solamyl)
Krém:
2 tvarohy
2 smetany - vyšleháme
1 jogurt bílý (Activia)
1 ztužovač za studena -návod je uveden na obale
kokos na obalení
1 čirá želatina třeba na dorty
čokoládové ozdoby
ovoce
trochu krému
kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr spolu vyšleháme - pomalu, pak přidáváme otáčky (jinak nám pěna spadne), pak pomalu sypeme mouku se škrobem, rychle zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Pečeme na 180 °C 10min. Necháme vychladit.

  3. Změříme si formu (já měla srnčí hřbet), plát upečeného těsta rozřízmene tak, aby jsme ním vyložili povrch formy a zůstal plát na zakrytí formy po naplnění.

  4. Do formy dáme alobal (já strečku). Formu vyložíme odřezaným plátem těsta (i okraje). Potřeme trochou krému.

  5. Uvaříme želatinu dle návodu a zamícháme do ovoce. Ovoce dáme na krém, rozložíme zbytek tvarohu - krému a zakryjeme zvyšným plátem těsta.

  6. Zatížíme deskou a vložíme do lednice.

  7. Na druhý den vyndáme z formy, povrch potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!