Bruschetta s restovanou šalotkou a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4-5 podlouhlých šalotek
4-5 sušených rajčat v oleji
1 stroužek česneku
tenký plátek másla
olej z rajčat
2 lžíce balsamikového octu
2 lžíce sladké chilli omáčky
cca 50 ml červeného suchého vína
sůl
pepř
bageta

Postup přípravy receptu

  1. Bagety nakrájíme na cca 2 cm plátky. Pokapeme je olejem z rajčat a opečeme. Do pánve po bagetách přidáme máslo a lžíci oleje z rajčat. Šalotky oloupeme a překrájíme na poloviny.

  2. Dáme je do pánve s rozehřátým máslem a oloupaným celým stroužkem česneku. Restujeme je z obou stran asi 4-5 minut do poloměkka.

  3. Přidáme ocet, chilli omáčku, sůl, nakrájená rajčata a necháme omáčku zhoustnout. Zalijeme vínem a opět zredukujeme. Pánev často prohazujeme, aby se vše obalilo.

  4. Nakonec dochutíme pepřem, případně solí a podáváme na připravených opečených bagetách. Můžeme posypat hoblinkami parmazánu, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!