Brownies kombinovaný s malinovo-syrovym koláčom

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na tmavé těsto:
200 g hořké čokolády na vaření
150 g másla
3 vejce
200 g hnědého cukru
1 PL cukrového sirupu
1 ČL soli
130 g hladké mouky
1 zarovnaná ČL kypřícího prášku do pečiva
Na bílé těsto:
600 g sýr Philadelphia
100 g měkkého másla
130 g bílého cukru
4 vejce
1 ČL s kopečkem kuchyňského škrobu (Gustin, Maizena nebo Solamyl)
Na dokončení:
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
250 g malin (čerstvé nebo mražené)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme tmavé těsto. Čokoládu a máslo dáme do hrníčku roztát v horké vodní lázni. Vejce, cukr a lžičku soli dáme do mísy a šleháme 5 minut do krémova. Přidáme lžíci cukrového sirupu, zamícháme.

  2. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a nakonec zapracujeme do těsta mouku a prášek do pečiva. Formu na pečení vymažeme a vysypeme a dáme do ní hnědé těsto. Forma musí být vysoká.

  3. Uděláme si světle těsto: změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny. Zašleháme k němu vejce. Do tohoto základu přidáme sýr Philadelphia a pořádně utřeme. Vznikne nám hustý krém. Do krému zlehka zamícháme polovinu malin.

  4. Krém natřeme na tmavé těsto, uděláme do něj pomocí vidličky hluboké brázdy a do povrchu zlehka zatlačíme druhou polovinu malin.

  5. Dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C, horkovzduch na 150°C. Pečeme asi 1 hodinu. Horní vrstva se mi pekla hůře než dolní (nesmíme zbytečně prodloužit dobu pečení, aby nam hnědé těsto zůstalo nádherně šťavnaté).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!