Broskvový tvarohový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
170 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
170 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
170 g másla
4 vejce
Náplň:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1/2 kg tvarohu
180 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
šťáva z 1 citronu
1 želatinový ztužovač
Ozdoba:
broskvový kompot
250 ml vody (nebo šťávy z kompotu)
1 dortové želé (čiré)

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme cukry, změklé máslo a vejce. Šlehačem vyšleháme na hladké těsto.

  2. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme.

  3. Vychladlý korpus podélně rozřízneme.

  4. Na náplň vyšleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem do tuha. Tvaroh, cukry a šťávu z citronu vymícháme do hladka.

  5. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do tvarohu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.

  6. Náplň vylijeme na polovinu korpusu v dortové formě, na ni položíme druhou polovinu a mírně přitlačíme.

  7. Broskve naskládáme na vrch korpusu. Připravíme dortové želé podle návodu na sáčku a nalijeme ho na broskve.

  8. Dort dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!