Broskvový tunel

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
5 vajec
5 pl cukru
5 pl polohrubé mouky
1 pl oleje
1/2 kl prášku do pečiva
Na krém:
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
5 pl cukru
200 g másla
rum
strouhaný kokos
kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si vyšleháme vejce a cukr, šleháme asi 15 minut, přidáme olej a po lžících opatrně vmícháme ročně mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 10 minut. Vyjmeme a dáme vychladnout.

  3. Na krém si nejdříve uvaříme pudink, 2/3 mléka dáme s cukrem do hrnce na plotnu a zapneme. V 1/3 mléka rozmícháme pudinkový prášek, pomalu vlijeme za stálého míchání do hrnce se zahřátým mlékem, přivedeme k varu a uvaříme hustý pudink, dáme do studené vodní lázně vychladnout.

  4. Broskve necháme okapat. V míse vyšleháme máslo do pěny a po lžících všleháváme pudink, který má už pokojovou teplotu, přidáme i dle chuti rum. Vše řádně vyšleháme.

  5. Upečený korpus si dáme na vál, odděláme z něj pečící papír a podle tvaru formy na tunel rozkrájíme a formu vyložíme, nesmíme zapomenout na horní díl, kterým tunel uzavřeme.

  6. Vyložený tunel lehce pokropíme šťávou z kompotu, vymažeme krémem, dno i strany a doprostřed naskládáme nakrájené broskve na kostičky. Pomažeme krémem až po vrch a posledním dílem uzavřeme, necháme si trochu krému na potření a ozdobu.

  7. Pořádně přimáčkneme a zatížené dáme tuhnout do lednice asi na dvě hodiny. Po dvou hodinách tunel vyklopíme na podložku, potřeme krémem, posypeme kokosem a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!