Broskvový nepečený moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g celozrnných sušenek (nejlépe celozrnných, bez žádné náplně)
50 g neloupaných mandlí
3 lžíce hery
3 lžíce medu
1 broskvový kompot
1 sáček želatiny (18g)
2 vanilkové cukry
1 tvaroh
1 bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme.

  2. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem.

  3. Šťávu z kompotu zahřejeme na 80°C a rozpustíme v ní želatinu.

  4. Polovinu broskví si nakrájíme na plátky a vložíme na natlačené těsto.

  5. Zbytek broskví rozmixujeme, osladíme vanilkovými cukry, přidáme tvaroh, jogurt a šťávu se želatinou a ještě jednou promixujem.

  6. Nalijeme do formy a necháme moučník ztuhnout přes noc v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!