Broskvový nepečený moučník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g celozrnných sušenek (nejlépe celozrnných, bez žádné náplně)
- 50 g neloupaných mandlí
- 3 lžíce hery
- 3 lžíce medu
- 1 broskvový kompot
- 1 sáček želatiny (18g)
- 2 vanilkové cukry
- 1 tvaroh
- 1 bílý jogurt
Postup Broskvový nepečený moučník
Postup přípravy receptu
-
Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme.
Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem.
Šťávu z kompotu zahřejeme na 80°C a rozpustíme v ní želatinu.
Polovinu broskví si nakrájíme na plátky a vložíme na natlačené těsto.
Zbytek broskví rozmixujeme, osladíme vanilkovými cukry, přidáme tvaroh, jogurt a šťávu se želatinou a ještě jednou promixujem.
Nalijeme do formy a necháme moučník ztuhnout přes noc v lednici.