Broskvový moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g sušenek (nejlépe celozrnných, bez žádné náplně)
50 g neloupaných mandlí
3 lžíce hery
3 lžíce medu
1 velký broskvový kompot
1 sáček želatiny (18 g)
2 vanilkové cukry
1 tvaroh
1 bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme.

  2. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem.

  3. Šťávu z kompotu zahřejeme na 80 °C a rozpustíme v ní želatinu.

  4. Polovinu broskví si nakrájíme na plátky a vložíme na natlačené těsto. Zbytek broskví rozmixujeme, osladíme vanilkovými cukry, přidáme tvaroh, jogurt a šťávu se želatinou a ještě jednou promixujem. Nalijeme do formy a necháme moučník ztuhnout přes noc v lednici. Ozdobíme krájenou broskví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!