Broskvový dezert s Mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
2 celé vejce
1 hrnek mléka
kypřící prášek do pečiva
citronové aroma (popřípadě 2 lžíce šťávy z citronu)
50 g másla
Krém:
250 g Mascarpone
250 g tvaroh nízkotučný (vanička)
4 lžíce cukr moučka
1 velká plechovka půlených broskví (anebo jiné měkké ovoce)
1 dortové želé od Dr. Oetkera (+ šťáva z plechovky broskví)
marmeláda anebo džem na pomazání piškotu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme těsto smícháním vajíčka s cukrem (cukru může být i méně, jak má kdo rád sladké), přidáme mléko a postupně další suroviny. Pečeme na 180°C až bude povrch mírně nazlátlý (cca 20min). Mezitím připravíme krém - našleháme Mascarpone s tvarohem a 4-5 lžicemi cukru.

  2. Na vychladlé těsto namažeme marmeládu anebo džem (já jsem měla meruňkový džem). Marmeládu pomažeme připraveným krémem. Na vyrovnaný krém pak klademe broskve nakrájené na plátky.

  3. Vše pak zalijeme připraveným želé podle návodu (použijeme šťávu z plechovky, kterou dolijeme do 250 ml tekutinou). Necháme v lednici vychladout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!