Brokolice/květák v těstíčku s Nivou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těstíčko:
100 g nastrouhané Nivy
1 vejce
200 ml mléka
stroužek česneku
sůl dle chuti
pepř mletý
cca 150 g polohrubé mouky, dle hustoty těstíčka
půl lžičky prášku do pečiva, není nutný
Dále:
předvařená brokolice nebo květák
olej na smažení
tatarská omáčka nebo dipy dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nivu nastrouháme do misky, přidáme vejce a trošku mléka, promícháme, přilijeme zbylé mléko, rozetřený česnek a pepř. Vsypeme polohrubou mouku s kypřidlem, dobře promícháme a dosolíme dle chuti (slanosti sýru). Těstíčko necháme asi deset minut odstát, poté dle jeho hustoty můžeme přidat trošku mouky nebo mléka.

  2. Těstíčko děláme hustější, aby nám příliš rychle nestékalo z krátce předvařené brokolice či květáku, které jsme nechali řádně okapat.

  3. Obalené růžičky smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  4. Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou nebo samostatně s různými dipy či tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!