Brokolice jako příloha k různě upravenému masu

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g brokolice
150 g Debrecínská slanina
1 lžíce oleje
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 necelá lžíce hladké mouky
2 lžíce Worcesteru
1 lžička sladké mleté papriky
200 ml studené vody
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný košťál brokolice nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Růžičky brokolice spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli a část špeku nakrájíme nadrobno. Zbytek špeku nakrájíme na úzké nudličky.

  3. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli společně se slaninou. Až začne slanina růžovět, přidáme brokolici, zlehka osolíme a poprášíme pepřem.

  4. Z vody, mouky, worcesteru a papriky umícháme záklechtku, kterou přilijeme k brokolici. Promícháme a slabým varem pod pokličkou a za občasného promíchání dusíme 15 minut.

  5. Ke konci dušení přidáme prolisovaný česnek a podle potřeby dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem a masem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!