Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 1,2 kg uzených kostí
1 cibule
5 stroužků česneku
1 pórek (listí)
1 mrkev
1 petržel + nať
koření - 5 kuliček pepře, 2 nového koření, 2 jalovce, 2 ks bobkovéholistu, 1 ČL kmínu
1/4 celeru
4 brambory
2 hrsti krup (velkých)
zbytek masa z kostí (ty, které jsme nestačili naklačit do hlavy - cca 100 g)
3 čajové lžičky pálivé směsi čili papriček (feferonový krém)
játrové knedlíčky (kupované)

Postup přípravy receptu

  1. Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit. Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme. Kroupy po uvaření propláchneme a dáme stranou.

  2. Do vzniklého vývaru z kostí dáme cibuli, česnek, celer, mrkev, petržel + nať, pórek a koření (vložené do nerezového vajíčka pro sypaný čaj) + čili směs. Ještě nesolíme ! Necháme všechnu zeleninu povařit do měkka. Poté vývar opět zcedíme. Mrkev, brambory, petržel a trošku celeru nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli stranou. Vše ostatní vyhodíme.

  3. Následně ve vývaru zavaříme cca 12 minut kupované knedlíčky. Potom přidáme uvařené a propláchnuté kroupy + zbytek obraného masa. Ještě asi 5 minut povaříme a případně dosolíme.

  4. Jíme nejlépe po... flámu“ nebo po dobré vepřové chálce“ !


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!