Brněnská krůtí jehla „MIX“

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtích prsou
1 klobáska (Dargovská)
20 dkg salámu Gothaj vcelku
2 malé mladé cukety
2 větší červené cibule
1 kávová lžíce Vegety
1 kávová lžíce mleté sladké červené papriky
olej
kovové jehlice nebo špejle

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL).

  2. Necháme uležet do druhého dne.

  3. Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.

  4. Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí.

  5. Uvedené množství je na cca 6 jehel.

  6. Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180°C cca 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!